Tentang Astrusted 07062014

Salam,

Tarikh 7hb June 2014, Syukur ya Allah.. Syukur Alhamdulilah.. Seorang Siti Sab sudah mengikat tali pertunangan dengan Mohd Nor Afif bin Mohd Khir..banyak benda yang berlaku.. banyak benda yang terjadi.. Namun, aku anggap ini semua Allah telah menentukan.. Kebahagiaan.. Alhamdulilah.


- future mother in law, insya Allah.. amin-

Ikut hati nak bertunang time my birthday 28 June(konon hadiah paling bermakna),tapi 29 June kan di jangka akan berpuasa.. takut mengganggu persiapan nak berpuasa je..

Banyak benda aku belajar dari benda yang lalu.. Syukur.. Allah ada..

Terima kasih wahai bakal imam.. Cerita ini,cerita itu..biar aku dan dia saja yang tahu... Apa yang di masa kini dan masa depan yang bakal kami tempuh.. Harap kita berdua cekal menempuh..

- iLy -

Jarang sangat dan terlalu payah rasanye nak cerita tentang dia yang ada di dalam hati.. Banyak post gambar berdua pn dalam instagram je. hihi.. Tentang dia..Aku tak tahu nak cerita bagaimana.. Dari bila aku dan dia mula jatuh hati golek golek pun aku tak sedar..Cinta kan buta? :p

Ted..Ni nickname dia yang aku kenal dari mula..(Twitter)..Dan kalau kami berbual pun.. Jarang aih.. nk guna perkataan manja2.. dia panggil aku "Sab".. aku panggil dia "Ted"..Ni terfikir ni..lepaih kawen nti ni..aku nk panggil dia apa? HAHA.. "Abang"? Errrr... Cemana Ted? Rela dak Sab panggil Ted "Abang"?? Maigodd...Bile imejin aku panggil dia gitu.. Aku syak... Ted sendiri naik bulu roma..wakakakaka.

- Lovebirds la konon -
- Thank you Ezylovelycraft for this cute pillow -

AYAT MANIS?? Tak..Ted tak reti langsung ayat manis..Kadang aku taip dengan sepenuh hati ni.. "aku cinta padamu setengah mati.. aku merindukanmu setengah mati....blaa..bla..bla.." Dia balas kadang aku tak tahu la nak rasa cemana.... "ye sayang..Ted pn macam tu jugak".. OH..-__-

Sebab kadang aku expect die akan balas dengan ayat jiwang jugak! HAHAHA..tapi kirim salam la! Paling pernah sentap dalam,die reply ke aku.. "Ni pengaruh drama korea banyak sangat ni"

Can you imagine? Aku punye la sweet gile.. die reply macam tu.. and i was like...,GGggggrrr...

You know what.. sometimes, bila duk termenung.. jauh sudut hati..Bersyukur dengan siapa aku bersama sekarang..Bila bergaduh tuh..biasa la..ade je mende tak puas hati..tengah marah kan.. kadang kite ni kalau boleh nak partner tu ikut je kehendak kite..

- you're my happiness-
- Thanks Allah -

Tapi sekarang ni.. Bila kami berdua dah decide nak ke alam baru..Teringat pesan mak ayah dia.. Nak kahwin ni..kena banyak tolak ansur.. Before kami nak tunang ni pun banyak sangat dugaan dan cabaran... Ted pun selalu nasihat dan ingatkan balik... "Give and Take".. insya Allah..

Ada yang tanya aku.."Tak terlalu awal ke Sab nak kahwin dan buat keputusan ni dan dah bersedia ke?" ... "Dah puas enjoy ke Sab?"...

First, bersedia tuh..Aku tak tahu la nak jawab macam mane..Kadang terfikir..yakin ke aku ni nak jadi isteri orang? boleh ke aku terima ahli keluarga baru? Soal yakin atau tak ni..pada aku..takde masalah.. Doa banyak2 pada Allah..kalau itu terbaik untuk aku.. Permudahkan la segalanya.. Berikanlah ketetapan dalam hati untuk melakukannya.. Yakin dengan Allah :)

Second, enjoy?? nak kata aku baik..tak jugak..nak kata aku dah puas enjoy..tak jugak.. tapi sampai tahap mana je enjoy tu boleh pergi? Kita sebagai manusia ni..hidup apa tujuan? Aku pernah berada dalam situasi yang "enjoy" semua bagai ni..Tapi..ape yg aku perasan...Hati aku tak tenang...sampai satu tahap.. aku nekad.. "Isskk... tak leh jadi ni..bukan ini jiwa aku"...

Atas dorongan dari Ted.. Alhamdulilah.. Syukur ya Allah..=')

Aku pegang prinsip ni..."Orang yg baik akan dapat pasangan yg baik"

Istiqamahkan la aku,Allah. Insya Allah.. Moga niat yg baik ni.. Allah permudahkan segalanya.. Mintak murah rezeki.. moga di beri kekuatan.. Amin

- My BFF till jannah,insya Allah-
Thank you sebab sudi datang dari jauh! I Love both of you!
Belah kiri dah selamat jadi bini orang bulan Mei lepas
Belah kanan, dah selamat melahirkan seorang bayi
Next is my turn! Insya Allah.. Amin 

- Wakil dari HASABUMIZATI -
Nama geng kami time sekolah! hikhik
Thanks sayang sebab teman dari awal sampai habis majlis..
Zati and Umi tak dapat menghadirkan diri
takpe,kawen nanti korang kena confirm datang!! ;)

- Thank you Atih sebab jadi photographer tak berbayar :p -
Sebenarnye payoh sikit bile abg2 kau photographer ni
Date kena bgtau awal dgn diorang
takut bertindan dengan diorang punye customers
Ni pun bangchik takde time aku tunang 
Sebab dia ada job wedding jugak on that day :'(

- With future family, Insya Allah -

- Dua belah kanan, jiran rapat keluarga aku -
Makcik2 kaki gosip nih..Haha
Sebelah aku (tudung biru) 
my sister in law yg bertanggungjawab make up aku
Hujung sekali,my sister 

- With my nieces and nephews-
Sume dah gedabak besar -.-
Memasing dah sibuk nak design baju time my wedding nanti
LOL

- Cinta burung biru -
Mini simple pelamin by my sister
Nasib le kakak aku ni ex mak andam n butik pengantin
Ni sume idea die yg buat..I like!
Thank You Kak Lang

- Risik plus tunang punye cincin-
Cincin ikat :)
Tak sebulan lagi woi.. 
Cincin mule ketat dah.. makin berisi gua ni :(

- Orang kuat dalam hidup aku-
My mother! Love you mom :')

- Hand Bouquet by me -
Flower crown by me 

Terima kasih buat ahli keluarga yang banyak sangat bantu time majlis pertunangan hari tu..Memasing kabo dah,ni kalau kenduri kahwin.. lagi penat diorang..HAHA.. ape tak nye.. majlis aku hari sabtu..dari hari Rabu lagi tau rumah aku dah ramai orang..

Bila kami akan melangsungkan perkahwinan... Itu masih belum dapat tarikh lagi.. walau apa apa pun.. Doakan la urusan perkahwinan kami di permudahkan oleh Allah.. Satu tanggungjawab dan persiapan lagi perlu di pikul..Fuhh.. Moga Allah memberkati.. Amin

Notatangan : Mohd Nor Afif Mohd Khir, iLy and iMy rite now :(




Ingin Ber Blog semula.

Salam,

Seperti biasa, "Sign In Blog".. perati dashboard... Hurmm.. Dashboard aku pn dah tak kencang macam dulu dulu... Tekan "New Post"...*tenung lama*... "apa benda aku nak update?".. Pasal kerja? Hurmm... Memang tk muat la satu dua entri.. Pasal Cinta kah?.. Takpa.. simpan dulu manis2 dalam hati.. Pasal kehidupan seharian kah?.. Lorh..Hidup aku skg, kerja makan tidur dan bercinta je..semua aku tak nak cite..

Okay la..okay la..Cite sikit..

Ni macam mana entah nak rajin balik update blog ni woi... Hari tu IMAM MUDA SAKIRIN yg beriya nak update satu hari satu entri..Baru2 ni pulak AMAL LELA dh tukar domain.. Aku punye blog apa yang baru? *krik krik krik*

Memasing poyo je bile jumpe.. "Jom la aktif balik woi".. Penyudah...... ZZzzzzz.....

Orait! Nak share sikit moments dalam tahun 2014 ni... Alhamdulilah banyak tak banyak la..Tapi boleh la..

- Alhamdulilah.. Lama tk meet up-
BBQ With them at Kemensah

-Yeayy! paien dah kawen!-
-Yeayy! Kecik dah ade baby!-
Me and Ayu..Yeayy.. Rindu nye time diploma dlu :'(

Neway..tahniah kepada para sahabat2ku sekalian.. 

Hari demi hari..Pejam celik dah tak lama.. Allah semoga semua di permudahkan.. Ingin bahagia dunia dan akhirat,itu yang di ingini.. Amin ya rabb...

Notatangan : Dugaan dan cabaran,kadang jatuh.. Mohon istiqamah wahai hati... Allah ada.:')

E to the M to the P to the T to the Y

Salam,

Penat.

Tak tahu. Just penat. Penat dengan keadaan sekeliling. Rasa penat nak bersuara.

Diam.

Muka angkuh bila diam. Rasa 'jauh' sangat bila diam. Rasa macam.. Ermm.. K

Pilu.

Kenapa entah kena pilu?

Pelik.

Ya.. memang pelik. Pelik dengan semua.

Harapan.

Sudah putus harapan.

Sekian.


 

Copyright © 2012 Reserved to Siti.Sab's Blog design with love by Cik Bulat